culinaire
zaken
.nl
Okra met schapevlees
(Koyun Etli Bamya)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
500
200
3
2
0.50
-
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
okra ingrediënt info
schapevlees
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie ingrediënt info
citroen
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snijd, om de vruchten niet te beschadigen, de steelaanzetten er zo af dat ze er uitzien als de punten van potloden; bij een recht sneetje kan de vrucht leeglopen. Leg de okra's in water waardoor het sap van 0.5 citroen is geroerd. Snij het vlees in blokjes, pel de uien en hak ze fijn. Was de tomaten, snij de bovenkant kruisgewijs in en dompel ze enkele seconden in heet water. Trek de velletjes eraf en snij de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees met de ui snel bruin. Voeg de tomaat toe en bak alles nog 7 minuten. Giet er dan een halve liter water bij en strooi er nog wat zout en peper in. Laat het vlees in circa 35 minuten gaar worden. Voeg de rest van het citroensap en de okra's toe en laat alles nog 15 minuten zachjes koken.
Voedings-
waarde
Energie985 KiloJoules
235 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
24 gram
5 gram