culinaire zaken .nl |
Okra met schapevlees (Koyun Etli Bamya) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 5 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 500 200 3 2 0.50 - - |
gram gram gram stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
okra schapevlees tomaat ui olie citroen zout peper | ||
Berei- ding |
Snijd, om de vruchten niet te beschadigen, de steelaanzetten er zo af dat ze er uitzien als de punten van potloden; bij een recht sneetje kan de vrucht leeglopen. Leg de okra's in water waardoor het sap van 0.5 citroen is geroerd. Snij het vlees in blokjes, pel de uien en hak ze fijn. Was de tomaten, snij de bovenkant kruisgewijs in en dompel ze enkele seconden in heet water. Trek de velletjes eraf en snij de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees met de ui snel bruin. Voeg de tomaat toe en bak alles nog 7 minuten. Giet er dan een halve liter water bij en strooi er nog wat zout en peper in. Laat het vlees in circa 35 minuten gaar worden. Voeg de rest van het citroensap en de okra's toe en laat alles nog 15 minuten zachjes koken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 985 KiloJoules 235 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 24 gram 5 gram |