culinaire zaken .nl |
Macaroni (texaanse schelpjes) in pittige ketchup | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Rijst En Pasta | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 400 400 2 2 1 1 1 - |
gram gram gram gram stuks eetlepel stuks teentje fles naar smaak |
pasta (schelpjes) varkenslappen (mager) boon (wit,blik) mais (blik) ui boter (room-) prei knoflook ketchup (Texaans) zout | ||
Berei- ding |
De uien pellen, snipperen en fruiten in de hete boter. Snij het vlees in reepjes. Voeg de reepjes vlees toe aan de gefruite uien. Bak het vlees even aan, voeg dan zout toe en pers het teentje knoflook erboven uit. Snij de prei in grove ringen en laat de mais en witte bonen uitlekken. Voeg dit toe aan het vlees en doe op het laatst de ketchup erbij. Laat het geheel zo een tijdje zachtjs pruttelen. Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de saus op de macaroni of geef de saus er apart bij. Serveer met: een frisse salade met rode uiringen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3488 KiloJoules 830 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 148 gram 30 gram 13 gram |