culinaire
zaken
.nl
Macaroni (texaanse schelpjes) in pittige ketchup
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
400
400
2
2
1
1
1
-
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
teentje
fles
naar smaak
pasta (schelpjes) ingrediënt info
varkenslappen (mager)
boon (wit,blik)
mais (blik)
ui ingrediënt info
boter (room-)
prei
knoflook ingrediënt info
ketchup (Texaans)
zout
Berei-
ding
De uien pellen, snipperen en fruiten in de hete boter. Snij het vlees in reepjes. Voeg de reepjes vlees toe aan de gefruite uien. Bak het vlees even aan, voeg dan zout toe en pers het teentje knoflook erboven uit. Snij de prei in grove ringen en laat de mais en witte bonen uitlekken. Voeg dit toe aan het vlees en doe op het laatst de ketchup erbij. Laat het geheel zo een tijdje zachtjs pruttelen. Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de saus op de macaroni of geef de saus er apart bij. Serveer met: een frisse salade met rode uiringen.
Voedings-
waarde
Energie3488 KiloJoules
830 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
148 gram
30 gram
13 gram