culinaire zaken .nl |
Lamsvleesschotel (simpel te bereiden / kan ook vooraf worden gemaakt) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 2.50 1.25 5 3 2 1 1 1 |
gram deciliter deciliter theelepel theelepel stuks stuks stuks stuks |
lamslap bouillon room maizena paprika (poeder) ui paprika (geel) paprika (groen) paprika (rood) | ||
Voor- berei- ding |
Indien de schotel vooraf wordt gemaakt, bind de saus dan pas wanneer het vlees goed is doorverwarmd. | |||
Berei- ding |
Pel de uien en snij ze in ringen. Maak de paprika's schoon, snij het vruchtvlees in brede repen en vervolgens in ruiten. Snij het lamsvlees in plakjes. Bak het vlees in 2 of 3 porties aan in de olie. Kruid naar smaak met peper en zout. Houd het vlees apart en fruit de uiringen goudkleurig. Bestrooi de uiringen met 1 of 2 theelepels paprikapoeder en voeg dan de ruitjes paprika toe. Fruit deze kort mee, schenk de bouillon in de pan en dan de slagroom. Laat dit alles onder een deksel 15 minuten smoren. Voeg het vlees opnieuw toe en warm het door. Bind de saus en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3204 KiloJoules 763 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 32 gram 4 gram |