culinaire
zaken
.nl
Lamsvleesschotel
(simpel te bereiden / kan ook vooraf worden gemaakt)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
2.50
1.25
5
3
2
1
1
1
gram
deciliter
deciliter
theelepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
stuks
lamslap
bouillon
room
maizena
paprika (poeder) ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Indien de schotel vooraf wordt gemaakt, bind de saus dan pas wanneer het vlees goed is doorverwarmd.
Berei-
ding
Pel de uien en snij ze in ringen. Maak de paprika's schoon, snij het vruchtvlees in brede repen en vervolgens in ruiten. Snij het lamsvlees in plakjes. Bak het vlees in 2 of 3 porties aan in de olie. Kruid naar smaak met peper en zout. Houd het vlees apart en fruit de uiringen goudkleurig. Bestrooi de uiringen met 1 of 2 theelepels paprikapoeder en voeg dan de ruitjes paprika toe. Fruit deze kort mee, schenk de bouillon in de pan en dan de slagroom. Laat dit alles onder een deksel 15 minuten smoren. Voeg het vlees opnieuw toe en warm het door. Bind de saus en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Voedings-
waarde
Energie3204 KiloJoules
763 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
32 gram
4 gram