culinaire zaken .nl |
Lamssate met kruisbessensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Barbecue | Grill/grillplaat | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 200 3 2 1 1 0.50 0.50 0.50 |
gram gram eetlepel eetlepel theelepel eetlepel theelepel theelepel theelepel |
lamslap bes (kruis-) saus (soja-) olie (sla-) sap (citroen-) suiker kruidenmix (vijf-) sambal badjak zetmeel (aardappel-) | ||
Voor- berei- ding |
Snij het vlees in blokjes van ca. 2 1/2 cm en rijg ze aan satestokjes. Meng 2/3 sojasaus met het citroensap, de slaolie en het vijfkruidenpoeder. Giet het mengsel over het vlees en laat het 15 min marineren. | |||
Berei- ding |
Verwarm de grill of barbecue voor. Kook de kruisbessen met de suiker en 0.5 deciliter water (per 200 gram) 10 minuten op hoog vuur. Geregeld roeren. Zeef de saus. Meng de saus met de rest van de sojasaus en de sambal en breng hem aan de kook. Leng het aardappelzetmeel aan met water en roer het door de saus. Nog even laten pruttelen. Dep de lamssate droog en laat ze onder de grill of op de hete barbecue snel rondom bruin worden (circa 5 minuten.). Geef de saus bij de sate. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2071 KiloJoules 493 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 21 gram 0 gram |