culinaire
zaken
.nl
Lamssate met kruisbessensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
200
3
2
1
1
0.50
0.50
0.50
gram
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
lamslap
bes (kruis-)
saus (soja-)
olie (sla-) ingrediënt info
sap (citroen-)
suiker
kruidenmix (vijf-)
sambal badjak
zetmeel (aardappel-)
Voor-
berei-
ding
Snij het vlees in blokjes van ca. 2 1/2 cm en rijg ze aan satestokjes. Meng 2/3 sojasaus met het citroensap, de slaolie en het vijfkruidenpoeder. Giet het mengsel over het vlees en laat het 15 min marineren.
Berei-
ding
Verwarm de grill of barbecue voor. Kook de kruisbessen met de suiker en 0.5 deciliter water (per 200 gram) 10 minuten op hoog vuur. Geregeld roeren. Zeef de saus. Meng de saus met de rest van de sojasaus en de sambal en breng hem aan de kook.

Leng het aardappelzetmeel aan met water en roer het door de saus. Nog even laten pruttelen. Dep de lamssate droog en laat ze onder de grill of op de hete barbecue snel rondom bruin worden (circa 5 minuten.). Geef de saus bij de sate.
Voedings-
waarde
Energie2071 KiloJoules
493 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
21 gram
0 gram