culinaire zaken .nl |
Lamsfilet in 't groen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 480 6 3 1 1 1 |
gram gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel theelepel |
tomaat lamsfilet peterselie ui (sjalot) boter (room-) mosterd (grof) zout (zee-) | ||
Voor- berei- ding |
Vermeng de boter met de mosterd en bestrijk het lamsvlees (4 filets) ermee. Rol het vlees dan door 4 eetlepels gehakte peterselie en zet het koel weg. | |||
Berei- ding |
Snij het uiengroen op maat en blancheer de bladeren. Spoel ze af onder de koude kraan en spreid ze open op het werkvlak. Rol het vlees in de bladeren. Leg de rolletjes in een vuurvaste schaal, voeg de tomaten toe en bestrooi alles met grof zeezout en de rest van de peterselie. Zet de schotel tamelijk onderaan in de voorverwarmde oven en laat het gerecht 15 minuten bakken op 200. Begiet het gerecht halverwege de kooktijd met vleesbouillon. TIP: laat zoveel mogelijk van de steelaanzet aan de tomaten zitten, dan barsten ze niet open in de oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1642 KiloJoules 391 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 21 gram 2 gram |