culinaire
zaken
.nl
Lamsfilet in 't groen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
480
6
3
1
1
1
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
tomaat ingrediënt info
lamsfilet
peterselie ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
boter (room-)
mosterd (grof)
zout (zee-)
Voor-
berei-
ding
Vermeng de boter met de mosterd en bestrijk het lamsvlees (4 filets) ermee. Rol het vlees dan door 4 eetlepels gehakte peterselie en zet het koel weg.
Berei-
ding
Snij het uiengroen op maat en blancheer de bladeren. Spoel ze af onder de koude kraan en spreid ze open op het werkvlak. Rol het vlees in de bladeren. Leg de rolletjes in een vuurvaste schaal, voeg de tomaten toe en bestrooi alles met grof zeezout en de rest van de peterselie. Zet de schotel tamelijk onderaan in de voorverwarmde oven en laat het gerecht 15 minuten bakken op 200. Begiet het gerecht halverwege de kooktijd met vleesbouillon. TIP: laat zoveel mogelijk van de steelaanzet aan de tomaten zitten, dan barsten ze niet open in de oven.
Voedings-
waarde
Energie1642 KiloJoules
391 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
21 gram
2 gram