culinaire zaken .nl |
Kropsla anders | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Duitsland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:16 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.10 1 20 3 1 - - - |
liter deciliter gram stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
water bouillon boter (room-) sla (Romaanse) ui nootmuskaat peper zout | ||
Berei- ding |
Maak de slakroppen schoon en doe ze in een wijde schaal. Schenk het water erbij, strooi er zout, peper en nootmuskaat over. Kook de slakroppen 2.5 minuut afgedekt voor op 600 Watt. Snipper de ui. Neem de groenten uit de schaal en laat ze goed uitlekken. Snij de stronkjes eraf en vouw ze op tot platte bundeltjes. Spoel de schaal schoon, droog hem af, bestrijk hem met de boter en strooi de uisnippers erin. Leg de slakroppen erin, schenk de bouillon erbij en laat de sla in de afgedekte schaal in 13.5 minuut gaar worden op 600 Watt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 414 KiloJoules 99 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 1 gram 1 gram |