culinaire
zaken
.nl
Kropsla anders
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.10
1
20
3
1
-
-
-
liter
deciliter
gram
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
water
bouillon
boter (room-)
sla (Romaanse) ingrediënt info
ui ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak de slakroppen schoon en doe ze in een wijde schaal. Schenk het water erbij, strooi er zout, peper en nootmuskaat over. Kook de slakroppen 2.5 minuut afgedekt voor op 600 Watt. Snipper de ui. Neem de groenten uit de schaal en laat ze goed uitlekken. Snij de stronkjes eraf en vouw ze op tot platte bundeltjes. Spoel de schaal schoon, droog hem af, bestrijk hem met de boter en strooi de uisnippers erin. Leg de slakroppen erin, schenk de bouillon erbij en laat de sla in de afgedekte schaal in 13.5 minuut gaar worden op 600 Watt.
Voedings-
waarde
Energie414 KiloJoules
99 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
1 gram
1 gram