culinaire zaken .nl |
Konijn (wild) met port en room | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2 1.50 100 2 |
kilogram deciliter deciliter gram stuks |
konijn port (rood) room boter (room-) eidooier | ||
Berei- ding |
Bak de stukken konijn aan in een braadpan met de helft van de boter (die goed vers moet zijn). Wanneer de stukken bruingebakken zijn, de rest van de boter toevoegen en de stukken kruiden. Laat dit gedurende 1 uur op een zacht vuur braden. Schik de stukken konijn op een schotel, voeg de port aan het braadsap toe en laat dit inkoken. Vermeng in een kom de twee eierdooiers met de room en voeg dit bij de saus tot hij dik wordt. De saus mag ABSOLUUT NIET KOKEN. Giet de saus over de stukken konijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6573 KiloJoules 1565 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 99 gram 0 gram |