culinaire
zaken
.nl
Konijn (wild) met port en room
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
2
1.50
100
2
kilogram
deciliter
deciliter
gram
stuks
konijn
port (rood)
room
boter (room-)
eidooier
Berei-
ding
Bak de stukken konijn aan in een braadpan met de helft van de boter (die goed vers moet zijn). Wanneer de stukken bruingebakken zijn, de rest van de boter toevoegen en de stukken kruiden. Laat dit gedurende 1 uur op een zacht vuur braden. Schik de stukken konijn op een schotel, voeg de port aan het braadsap toe en laat dit inkoken. Vermeng in een kom de twee eierdooiers met de room en voeg dit bij de saus tot hij dik wordt. De saus mag ABSOLUUT NIET KOKEN. Giet de saus over de stukken konijn.
Voedings-
waarde
Energie6573 KiloJoules
1565 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
99 gram
0 gram