culinaire zaken .nl |
Kipspiesjes (gemarineerd) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 6 6 2 1 1 |
gram eetlepel stuks eetlepel stuks stuks |
kipfilet ketjap (manis) ui (sjalot) olie (olijf-) prei paprika (rood) | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in blokjes. Doe ze in een kom en voeg de ketjap marinade toe. Meng goed dooreen en laat het een half uurtje intrekken. Maak de uitjes, prei en paprika schoon. Snij ui en prei in lange staafjes en de paprika in blokjes. Rijg het gemarineerde vlees aan bamboespiesjes (12), afgewisseld met stukjes ui, prei en paprika. Bestrijk de spiesjes aan alle kanten met olie, leg ze op de barbecue of grill en keer ze na 3 a 4 minuten om. Herhaal dit totdat het vlees mooi bruin is. Bestrijk de ui en prei met een beetje water, zodat alles gelijktijdig gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1030 KiloJoules 245 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 33 gram 3 gram |