culinaire zaken .nl |
Kippelevertjes met appel en katenspek | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 50 2 2 1 1 1 1 1 - - |
gram gram eetlepel takje stuks stuks eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kippenlever spek (katen-) bloem peterselie ui appel boter (room-) mosterd stroop (appel-) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Pel en snipper de ui. Schil de appel(s) en snij in stukjes. Knip of snij het spek in stukjes. Bestrooi de kippelevers met zout, peper en bloem. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een koekepan. Bak de ui, het spek en de levertjes al omscheppend 5 minuten Voeg de stukjes appel toe en bak ze nog 3 minuten Voeg de appelstroop, de mosterd en per 250 gram levertjes 0.5 deciliter water toe. Verwarm al roerend nog 1 minuut Knip de peterselie erboven fijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1971 KiloJoules 469 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 35 gram 3 gram |