culinaire
zaken
.nl
Kippelevertjes met appel en katenspek
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
50
2
2
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
eetlepel
takje
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kippenleveringrediënt info
spek (katen-)
bloem ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
ui ingrediënt info
appel
boter (room-)
mosterd
stroop (appel-)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Pel en snipper de ui. Schil de appel(s) en snij in stukjes. Knip of snij het spek in stukjes. Bestrooi de kippelevers met zout, peper en bloem.
Berei-
ding
Verhit de boter in een koekepan. Bak de ui, het spek en de levertjes al omscheppend 5 minuten Voeg de stukjes appel toe en bak ze nog 3 minuten Voeg de appelstroop, de mosterd en per 250 gram levertjes 0.5 deciliter water toe. Verwarm al roerend nog 1 minuut Knip de peterselie erboven fijn.
Voedings-
waarde
Energie1971 KiloJoules
469 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
35 gram
3 gram