culinaire zaken .nl |
Kippenlevers in madeirasaus (Foies de volaille au Madere) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 3 5 50 30 2.50 |
gram deciliter centiliter gram gram centiliter |
kippenlever saus (basis-,bruin) olie ui bloem madeira | ||
Berei- ding |
Haal gefatsoeneerde helften van stevige kippenlevers (=van jonge kip) door de bloem en schud in zeefje uit. Bak de levers in weinig fijne olie (olijf-, mais-of zonnebloemolie) fel heet (circa 4 minuten slechts, anders worden ze droog) en betrek darbij de gehakte uien. Neem 3 deciliter bruine saus, breng deze in tweede pannetje aan de kook, roer 0,25 deciliter madeira door, schud er de levertjes in en laat ze in de saus "tegen het kookpunt" weer in-en-in heet worden. Serveren met pilaf en mais. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1241 KiloJoules 295 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 31 gram 0 gram |