culinaire zaken .nl |
Kippenbouten met mosterd | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 100 4 3 1 |
deciliter gram stuks eetlepel eetlepel |
wijn (wit,droog) boter (bak-) kippenbout puree (tomaten-) mosterd (grof) | ||
Berei- ding |
De kippenbouten in een pan laten braden in een mengsel van boter en olie. Kruiden en bevochtigen met 4 eetlepels water. Afdekken en 20 minuten laten braden. De kippenbouten uit de pan halen en bij de rest de witte wijn voegen. Vervolgens de tomatenpuree en de mosterd toevoegen. Laat dit op een hoog vuur inkoken en giet het over de kippenbouten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3004 KiloJoules 715 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 55 gram 1 gram |