culinaire zaken .nl |
Kipfilets | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 400 80 30 2 2 - - |
gram gram gram gram stuks theelepel naar smaak naar smaak |
kipfilet champignon margarine bloem ui kerrie (poeder) peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de uien in ringen. Was en halveer de champignons. Snij de kipfilets in dunne reepjes. Maak daarna een mix van bloem, zout, peper en kerriepoeder. Wentel de kipfilets hierdoor en schud het overtollig bloemmengsel goed af. Bak de filets gecombineerd met de uiringen en de champignons in ruim boter al roerend in 6 tot 8 minuten gaar op een matig vuur. Zorg ervoor dat de kipfilets niet te bruin bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1604 KiloJoules 382 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 54 gram 4 gram |