culinaire zaken .nl |
Krokante bonenschotel met kipfilet | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Ovenschotel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
840 5 400 100 25 3 3 3 2 - - |
gram deciliter gram gram gram stuks eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
boon (bruin,blik) saus (tomaten-) kipfilet kaas cornflakes prei olie (sla-) kruidenmix (Cajun) peterselie zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven op 220 graden Celcius. Was de preien en snijd ze in smalle ringen. Snijd de kipfilets in stukjes. Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Verhit de slaolie in een braadpan en bak hierin de preiringen 4 minuten op een matig hoog vuur. Voeg de kip en de cajunkruiden toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg de tomatensaus toe, breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen. Laat de bonen uitlekken en meng ze met de prei-kipsaus. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep het geheel in een ovenvaste schaal. Meng de kaas met de cornflakes en de peterselie. Strooi het mengsel over de bonenschotel. Laat het gerecht in de hete oven goudbruin en door en door warm worden in ongeveer 25 minuten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2601 KiloJoules 619 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 81 gram 49 gram 8 gram |