culinaire
zaken
.nl
Kip (gestoofd in wit bier)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
100
10
8
8
4
3
1
1
kilogram
gram
stuks
stuks
stuks
plakje
eetlepel
stuks
fles
kip (braad-)
bloem ingrediënt info
champignon ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
spek (ontbijt-)
boter (room-)
citroen
bier (wit)
Berei-
ding
Verwijder het vel van de kip en snij deze in 8 stukken. Pers de citroen uit. Spoel het vlees goed af en wrijf het in met citroensap. Vermeng de bloem met 0.25 theelepel zout en 0.25 theelepel peper en wentel de kip erdoor. Verhit de boter in een koekepan en bak de kip rondom goed bruin in 10 minuten. Haal de kip uit de pan en wikkel ieder stuk in aluminiumfolie om ze warm te houden. Schil de sjalotten en de aardappelen en snij ze in vieren. Maak de champignons schoon met keukenpapier en bak dit alles aan in het braadvet van de kip in de koekepan. Voeg het spek toe, bak dit kanpperig en doe de kip weer in de pan. Op hoog vuur goed laten bakken en na 3 minuten blussen met het witbier. Laat de kip, met het deksel op de pan, in 50 minuten gaar stoven.
Voedings-
waarde
Energie3587 KiloJoules
854 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
57 gram
45 gram
0 gram