culinaire zaken .nl |
Kip (gestoofd in wit bier) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:10 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 100 10 8 8 4 3 1 1 |
kilogram gram stuks stuks stuks plakje eetlepel stuks fles |
kip (braad-) bloem champignon ui (sjalot) aardappel spek (ontbijt-) boter (room-) citroen bier (wit) | ||
Berei- ding |
Verwijder het vel van de kip en snij deze in 8 stukken. Pers de citroen uit. Spoel het vlees goed af en wrijf het in met citroensap. Vermeng de bloem met 0.25 theelepel zout en 0.25 theelepel peper en wentel de kip erdoor. Verhit de boter in een koekepan en bak de kip rondom goed bruin in 10 minuten. Haal de kip uit de pan en wikkel ieder stuk in aluminiumfolie om ze warm te houden. Schil de sjalotten en de aardappelen en snij ze in vieren. Maak de champignons schoon met keukenpapier en bak dit alles aan in het braadvet van de kip in de koekepan. Voeg het spek toe, bak dit kanpperig en doe de kip weer in de pan. Op hoog vuur goed laten bakken en na 3 minuten blussen met het witbier. Laat de kip, met het deksel op de pan, in 50 minuten gaar stoven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3587 KiloJoules 854 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 57 gram 45 gram 0 gram |