culinaire zaken .nl |
Kip (geroerbakken) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 100 75 10 2 2 2 1 1 0.50 0.33 - |
gram gram gram stuks stuks eetlepel eetlepel stuks stuks stuks stuks naar smaak |
kipfilet bamboe (scheut) noot (cashew-,ongezouten) champignon ui (bos-) olie (arachide-) meel (aardappel-) ui wortel (winter-) bouillon (kippen-,tablet) komkommer peper (wit) | ||
Berei- ding |
De kipfilet in reepjes snijden en in 0.5 deciliter bouillon in 15 minuten pocheren. De bosuitjes in 4 centimeter grote stukjes snijden, de ui halveren en de helften in partjes snijden. De winterwortel in reepjes snijden, de champignons in plakjes, de komkommer in blokjes van 4 centimeter en deze weer in partjes, het kleine blikje bamboescheuten laten uitlekken en klein snijden. De uien in de verhitte olie fruiten. De groente toevoegen en 5 minuten al omscheppend bakken. De kipstukjes toevoegen en samen 5 minuten al omscheppend bakken. De cashewnoten meewarmen. Op smaak brengen met wat versgemalen peper. Er 0,25 liter bouillon opschenken, aan de kook brengen en binden met een papje van aardappelmeel en 2 eetlepels bouillon. Lekker met: geurige witte rijst uit de Himalaya, basmati rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1210 KiloJoules 288 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |