culinaire
zaken
.nl
Kip (geroerbakken)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
100
75
10
2
2
2
1
1
0.50
0.33
-
gram
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
naar smaak
kipfilet
bamboe (scheut) ingrediënt info
noot (cashew-,ongezouten)
champignon ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
olie (arachide-) ingrediënt info
meel (aardappel-)
ui ingrediënt info
wortel (winter-)
bouillon (kippen-,tablet)
komkommer
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
De kipfilet in reepjes snijden en in 0.5 deciliter bouillon in 15 minuten pocheren. De bosuitjes in 4 centimeter grote stukjes snijden, de ui halveren en de helften in partjes snijden. De winterwortel in reepjes snijden, de champignons in plakjes, de komkommer in blokjes van 4 centimeter en deze weer in partjes, het kleine blikje bamboescheuten laten uitlekken en klein snijden. De uien in de verhitte olie fruiten. De groente toevoegen en 5 minuten al omscheppend bakken. De kipstukjes toevoegen en samen 5 minuten al omscheppend bakken. De cashewnoten meewarmen. Op smaak brengen met wat versgemalen peper. Er 0,25 liter bouillon opschenken, aan de kook brengen en binden met een papje van aardappelmeel en 2 eetlepels bouillon. Lekker met: geurige witte rijst uit de Himalaya, basmati rijst.
Voedings-
waarde
Energie1210 KiloJoules
288 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram