culinaire zaken .nl |
Karbonade in bacon met ananassaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Makkelijk | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 2.50 225 200 25 1 1 1 1 0.25 - |
gram deciliter gram gram gram bekertje theelepel eetlepel theelepel theelepel naar smaak |
varkenskarbonade (haas-) sap (ananas-) ananas (blik) bacon boter (room-) creme fraiche suiker allesbinder kerrie (poeder) ketoembar peper | ||
Berei- ding |
Karbonades inwrijven met versgemalen peper. Elke karbonade omwikkelen met 2 grote plakken bacon (totaal dus 8 plakken). Boter verhitten en karbonades in circa 25 minuten bruin en gaar bakken; halverwege keren. Karbonades uit de pan nemen. Aan bakvet toevoegen: ananassap, creme fraiche, kerriepoeder en suiker. Aan de kook brengen. Ananas afgieten en aan stukjes snijden. Ananas aan saus toevoegen. Binden met allesbinder. Op smaak brengen met ketoembar en peper; eventueel garneren met 2 takjes peterselie. Lekker met spruitjes en aardappelkroketjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1882 KiloJoules 448 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 43 gram 1 gram |