culinaire
zaken
.nl
Karbonade in bacon met ananassaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
2.50
225
200
25
1
1
1
1
0.25
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
bekertje
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
varkenskarbonade (haas-)
sap (ananas-)
ananas (blik) ingrediënt info
bacon
boter (room-)
creme fraiche ingrediënt info
suiker
allesbinder
kerrie (poeder)
ketoembar
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Karbonades inwrijven met versgemalen peper. Elke karbonade omwikkelen met 2 grote plakken bacon (totaal dus 8 plakken). Boter verhitten en karbonades in circa 25 minuten bruin en gaar bakken; halverwege keren.

Karbonades uit de pan nemen. Aan bakvet toevoegen: ananassap, creme fraiche, kerriepoeder en suiker. Aan de kook brengen. Ananas afgieten en aan stukjes snijden. Ananas aan saus toevoegen. Binden met allesbinder. Op smaak brengen met ketoembar en peper; eventueel garneren met 2 takjes peterselie. Lekker met spruitjes en aardappelkroketjes.
Voedings-
waarde
Energie1882 KiloJoules
448 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
43 gram
1 gram