culinaire zaken .nl |
Kalkoenshoarma met groenten en aardappelpartjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Eenpansgerecht Makkelijk | Snel Wok / Roerbakken | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 200 200 150 2 2 1 1 - |
gram gram gram gram eetlepel eetlepel stuks stuks naar smaak |
aardappel (partjes) kalkoenshoarma boon (sperzie-,vers) mais (blik) olie saus (currygewurz-) ui (bos-) paprika (rood) zout | ||
Voor- berei- ding |
Sperziebonen wassen, schoonmaken en halveren. In pan met water en zout sperciebonen in 10 minuten beetgaar koken. Intussen paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden. | |||
Berei- ding |
In braadpan of wok olie verhitten en kalkoenshoarma al omscheppende in circa 2 minuten bruin bakken. Paprikastukjes, sperziebonen en aardappelpartjes toevoegen en circa 8 minuten al omscheppende meebakken. Mais en bosui toevoegen en nog 3 minuten meebakken. Currygewurzsaus erdoor roeren. Op smaak brengen met zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2239 KiloJoules 533 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 93 gram 22 gram 4 gram |