culinaire zaken .nl |
Kalfslever in portsaus met rozijnen (Foie de veau au porto) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 5 100 7.50 60 20 |
gram deciliter gram centiliter gram gram |
kalfslever saus (basis-,bruin) boter (room-) port (rood) rozijn bloem | ||
Berei- ding |
De door de bloem gehaalde kalfslever (150 gram per persoon) bijna gaar bakken en daarna (bakboter eerst afgieten) "eigen laten worden" met (in) een vooraf bereide saus van: 5 deciliter bruine basissaus, waarin 0.75 deciliter port (rood of wit) en de vooraf gewelde gele rozijnen (sultana's). Desgewenst een extra scheut room toevoegen. N.B. Als de lever inderdaad amper gaar gebakken wordt en vervolgens slechts enige minuten in de gereed zijnde saus herverwarmd, zal hij nog sappig van binnen zijn, zoniet: droog in kern is niet aangenaam. Serveertip: Fijne appelmoes en luchtige aardappelpuree. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2150 KiloJoules 512 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 28 gram 1 gram |