culinaire zaken .nl |
Kabeljauw-groenteragout | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 50 2 1 1 1 1 1 |
gram gram eetlepel bekertje knol stuks eetlepel stuks |
kabeljauw (filet) doperwt (diepvries) pernod creme fraiche venkel (knol) bouillon (groente-,tablet allesbinder tomaat (vlees-) | ||
Voor- berei- ding |
Maak de venkel schoon en snij hem in kleine stukjes. Bewaar het groen. Ontvel de tomaat en verwijder het vocht en de pitjes. Snij hem in kleine stukjes. Haal de creme fraiche uit de koelkast. | |||
Berei- ding |
Breng per bouillontablet 3.5 deciliter water aan de kook. Voeg de venkel, de doperwtjes en de kabeljauw toe en kook de vis in circa 5 minuten zachtjes gaar. Schep de groenten en de vis uit de pan. Meet 2/3 bouillon af. Breng de bouillon met de creme fraiche al roerende aan de kook. Bind de saus met allesbinder. Roer de vis, de venkel, de doperwtjes, de tomaat en de pernod erdoor. Schep de ragout in een schaal en garneer met venkelgroen. Magnetron: leg de vis in een schaal en laat hem afgedekt in circa 3 minuten op 3/4 vermogen gaar worden. Laat hem afgedekt staan. Doe de venkel en de doperwtjes met 1 deciliter water (per bouillontablet) in een schaal en verhit ze afgedekt circa 5 minuten op vol vermogen. Roer er nog eens zoveel water, de creme fraiche en het verkruimelde bouillontablet door en breng het mengsel afgedekt in circa 2 minuten op vol vermogen aan de kook. Bind het met allesbinder en roer de vis, de tomaat en de pernod erdoor. Verwarm de ragout afgedekt nog circa 1 minuut op vol vermogen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 902 KiloJoules 215 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 25 gram 1 gram |