culinaire
zaken
.nl
Kabeljauw-groenteragout
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
50
2
1
1
1
1
1
gram
gram
eetlepel
bekertje
knol
stuks
eetlepel
stuks
kabeljauw (filet)
doperwt (diepvries)
pernod
creme fraiche ingrediënt info
venkel (knol)
bouillon (groente-,tablet
allesbinder
tomaat (vlees-) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Maak de venkel schoon en snij hem in kleine stukjes. Bewaar het groen. Ontvel de tomaat en verwijder het vocht en de pitjes. Snij hem in kleine stukjes. Haal de creme fraiche uit de koelkast.
Berei-
ding
Breng per bouillontablet 3.5 deciliter water aan de kook. Voeg de venkel, de doperwtjes en de kabeljauw toe en kook de vis in circa 5 minuten zachtjes gaar. Schep de groenten en de vis uit de pan. Meet 2/3 bouillon af. Breng de bouillon met de creme fraiche al roerende aan de kook. Bind de saus met allesbinder. Roer de vis, de venkel, de doperwtjes, de tomaat en de pernod erdoor. Schep de ragout in een schaal en garneer met venkelgroen.

Magnetron:
leg de vis in een schaal en laat hem afgedekt in circa 3 minuten op 3/4 vermogen gaar worden. Laat hem afgedekt staan. Doe de venkel en de doperwtjes met 1 deciliter water (per bouillontablet) in een schaal en verhit ze afgedekt circa 5 minuten op vol vermogen. Roer er nog eens zoveel water, de creme fraiche en het verkruimelde bouillontablet door en breng het mengsel afgedekt in circa 2 minuten op vol vermogen aan de kook. Bind het met allesbinder en roer de vis, de tomaat en de pernod erdoor. Verwarm de ragout afgedekt nog circa 1 minuut op vol vermogen.
Voedings-
waarde
Energie902 KiloJoules
215 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
25 gram
1 gram