culinaire zaken .nl |
Kaasaardappelen met haring | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 200 8 2 2 2 0.50 - - |
kilogram gram stuks eetlepel stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel kaas (room-) haring (filet) olie ui paprika (poeder) suiker peper zout | ||
Berei- ding |
De aardappelen goed wassen, eventueel met een harde borstel afborstelen. De aardappelen doormidden snijden en de snijvlakken met olie bestrijken. Met de snijvlakken omlaag op de bakplaat leggen en in de oven 40 minuten bakken op 220 graden celsius. Intussen de paprikapoeder door de kaas roeren. De uien pellen en snipperen. Door de kaas roeren en het mengsel met zout, peper en suiker op smaak brengen. De snijvlakken van de gebakken aardappelen met kaascreme bestrijken en deze bij de haringen serveren. Eventueel nog met peterselie en schijfjes citroen garneren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3908 KiloJoules 930 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 70 gram 60 gram 12 gram |