culinaire zaken .nl |
Hete bliksems | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1 30 6 - - |
gram deciliter gram stuks naar smaak naar smaak |
aardappel melk boter (room-) appel zout kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Kook de aardappelen goed gaar. Stamp deze vervolgens met de boter en scheutje voor scheutje met de melk tot een romige aardappelpuree. Schil intussen de appelen en haal het hart eruit. Pureer de appelen door de aardappelen. Voeg wat kaneel toe om het gerecht compleet te maken. Voeg zout naar smaak toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1136 KiloJoules 270 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 46 gram 3 gram 8 gram |