culinaire zaken .nl |
Hamlappen met kruidensaus (Estouffade de porc aux fines herbes) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 80 15 0.50 0.50 0.50 0.50 - |
gram deciliter gram gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak |
varkenslappen (mager) saus (basis-,bruin) boter (room-) bloem dragon (vers) bieslook (vers) kervel (vers) dille (vers) peper (wit) | ||
Berei- ding |
Bebloem acht plakjes (75 gram ieder) van hamlappen. "Dichtschroeien" en "amper gaar" bakken in de uitgebruiste boter; uithalen. De bakboter afgieten en de aanbaksels (="glace de viande") loskoken met 3 deciliter "Basissaus bruin" en eraan toevoegen: een mengsel van de verse kruiden die u bij de groentenboer heeft kunnen vinden. (Keuze uit: bieslook, kervel, venkel, dragon, dille, salie en andere). Proef af met peper uit de molen; en nog een scheut sherry? | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 812 KiloJoules 193 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 2 gram 0 gram |