culinaire
zaken
.nl
Hamlappen met kruidensaus
(Estouffade de porc aux fines herbes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
80
15
0.50
0.50
0.50
0.50
-
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
varkenslappen (mager)
saus (basis-,bruin)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
dragon (vers)
bieslook (vers) ingrediënt info
kervel (vers)
dille (vers)
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Bebloem acht plakjes (75 gram ieder) van hamlappen. "Dichtschroeien" en "amper gaar" bakken in de uitgebruiste boter; uithalen. De bakboter afgieten en de aanbaksels (="glace de viande") loskoken met 3 deciliter "Basissaus bruin" en eraan toevoegen: een mengsel van de verse kruiden die u bij de groentenboer heeft kunnen vinden. (Keuze uit: bieslook, kervel, venkel, dragon, dille, salie en andere). Proef af met peper uit de molen; en nog een scheut sherry?
Voedings-
waarde
Energie812 KiloJoules
193 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
2 gram
0 gram