culinaire zaken .nl |
Groenterijst met gehaktballetjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Eenpansgerecht | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 4 2 2 2 2 1 1 1 0.50 0.50 - - |
gram gram theelepel eetlepel stuks takje theelepel stuks stuks theelepel knol theelepel naar smaak naar smaak |
gehakt (varkens-) rijst kerrie (poeder) boter (room-) prei selderij (blad-) bouillon (poeder) ui wortel (winter-) saus (worcestershire-) selderij (knol-) karwijzaad zout peper | ||
Berei- ding |
Ui pellen en snipperen. Prei in ringen snijden en wassen. Wortel (circa 200 gram) schrappen, wassen en in blokjes snijden. Knolselderij in plakken snijden en dik schillen. Wassen en in blokjes snijden. In kopje bladselderij fijnknippen. In kom doen: gehakt, fijngeknipte selderij, 2 theelepels kerriepoeder, enkele druppels worcestershiresaus, zout en peper. Goed vermengen. Hiervan balletjes ter grootte van walnoot vormen. In pan met water, zout en karwijzaad, rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen in braadpan boter verhitten. Gehakt in circa 3 minuten rondom bruin bakken. Ui toevoegen en 2 minuten meebakken. Toevoegen: prei, wortel, knolselderij, 2 theelepels kerriepoeder en bouillonpoeder. Met deksel op pan circa 20 minuten stoven. Rijst erdoor scheppen. Op smaak brengen met worc.saus, zout en peper. Overdoen in schaal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3395 KiloJoules 808 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 94 gram 24 gram 7 gram |