culinaire zaken .nl |
Goulash (rundvlees, met brood) (Verfijnd met (rode) wijn: Valdepenas Tinto D.O.) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Stoofschotel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 2 200 50 8 2 2 1 1 |
gram deciliter gram gram stuks sneetje theelepel zakje stuks |
runderriblap wijn (rood) worst (tonge-) boter (room-) ui (sjalot) brood (wit) mosterd (dyon-) kruidenbuiltje (vlees) mango | ||
Berei- ding |
Snij de riblappen in plakjes. Pel de sjalotjes. Laat de schijfjes mango (of abrikoos) goed uitlekken en snij ze in grove stukken. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 3 minuten mee. Besmeer de sneetjes brood met de mosterd en leg ze op het vlees. Zet het vuur hoog en schenk de wijn over het brood. Laat de wijn op een hoog vuur 5 minuten inkoken. Hang het kruidenbuiltje in de pan. Schenk 4 deciliter warm water over het vlees. Laat het vlees afgedekt 1.5 uur stoven. Snij de tongeworst in zeer dunne reepjes en voeg deze samen met de mango/abrikoos op het laatst toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep alles goed om zodat het brood de saus bindt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2422 KiloJoules 577 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 18 gram 3 gram |