culinaire zaken .nl |
Pompoen gevuld met ei | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Makkelijk | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 60 4 - - |
gram gram stuks naar smaak naar smaak |
pompoen boter (room-) ei (kip) peper zout | ||
Berei- ding |
Kook de pompoenen in kokend water met zout in 20 minuten gaar. Laat ze uitlekken en snij ze doormidden. Verwijder met een theelepel een beetje vruchtvlees uit het midden van elke helft en vul de holte met een theelepel boter. Strooi, zodra de boter is gesmolten zout en peper op de pompoenen en prik met een vork in het vruchtvlees zodat de boter beter wordt opgenomen. Splits de eieren en laat voorzichtig in iedere halve pompoen 1 eierdooier glijden. Ze mogen niet breken. Snij eventueel met behulp van twee messen de eiwitten los zodat ze gemakkelijk uitlopen. Giet zoveel eiwit op iedere helft dat de holtes gelijkmatig zijn gevuld. Stoom de pompoenen 4 minuten tot er een vliesje over de eierdooiers is gekomen, het eiwit gestold is, maar de dooiers nog zacht zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 883 KiloJoules 210 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 8 gram 2 gram |