culinaire
zaken
.nl
Pompoen gevuld met ei
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
60
4
-
-
gram
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
pompoen ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de pompoenen in kokend water met zout in 20 minuten gaar. Laat ze uitlekken en snij ze doormidden. Verwijder met een theelepel een beetje vruchtvlees uit het midden van elke helft en vul de holte met een theelepel boter. Strooi, zodra de boter is gesmolten zout en peper op de pompoenen en prik met een vork in het vruchtvlees zodat de boter beter wordt opgenomen. Splits de eieren en laat voorzichtig in iedere halve pompoen 1 eierdooier glijden. Ze mogen niet breken. Snij eventueel met behulp van twee messen de eiwitten los zodat ze gemakkelijk uitlopen. Giet zoveel eiwit op iedere helft dat de holtes gelijkmatig zijn gevuld. Stoom de pompoenen 4 minuten tot er een vliesje over de eierdooiers is gekomen, het eiwit gestold is, maar de dooiers nog zacht zijn.
Voedings-
waarde
Energie883 KiloJoules
210 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
8 gram
2 gram