culinaire
zaken
.nl
Paksoi gevuld met kaasmengsel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
200
30
2
2
1
1
1
0.50
-
-
deciliter
gram
gram
eetlepel
teentje
struik
stuks
zakje
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon
kaas (room-)
kaas
meel (paneer-)
knoflook ingrediënt info
paksoi
ei (kip)ingrediënt info
saus (tomaten-)
citroen
zout
peper (cayenne-) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Maak de krop paksoi schoon en verwijder de lelijke bladeren. Neem 8 mooie van de krop. Leg de bladeren een paar minuten in kokend water tot ze slap aanvoelen. Laat de bladeren uitlekken. Snij de dikke stelen uit de bladeren. Hak de stelen fijn. Vermeng de roomkaas met de fijngehakte stelen, het ei, de paneermeel, de geperste knoflook en de geraspte kaas. Breng dit mengsel op smaak met peper, zout en citroensap. Verdeel het kaasmengsel in 8 porties en rol deze in de paksoi-bladeren. Pocheer de rolletjes een kwartier in de zacht kokende bouillon. Neem ze uit de pan en gebruik het kookvocht om tomatensaus uit een zakje te maken. Breng de saus op smaak met cayennepeper en geef de saus bij de rolletjes. Lekker met aardappelkoekjes.
Voedings-
waarde
Energie966 KiloJoules
230 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
9 gram
0 gram