culinaire zaken .nl |
Paksoi gevuld met kaasmengsel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Slank | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 200 30 2 2 1 1 1 0.50 - - |
deciliter gram gram eetlepel teentje struik stuks zakje stuks naar smaak naar smaak |
bouillon kaas (room-) kaas meel (paneer-) knoflook paksoi ei (kip) saus (tomaten-) citroen zout peper (cayenne-) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Maak de krop paksoi schoon en verwijder de lelijke bladeren. Neem 8 mooie van de krop. Leg de bladeren een paar minuten in kokend water tot ze slap aanvoelen. Laat de bladeren uitlekken. Snij de dikke stelen uit de bladeren. Hak de stelen fijn. Vermeng de roomkaas met de fijngehakte stelen, het ei, de paneermeel, de geperste knoflook en de geraspte kaas. Breng dit mengsel op smaak met peper, zout en citroensap. Verdeel het kaasmengsel in 8 porties en rol deze in de paksoi-bladeren. Pocheer de rolletjes een kwartier in de zacht kokende bouillon. Neem ze uit de pan en gebruik het kookvocht om tomatensaus uit een zakje te maken. Breng de saus op smaak met cayennepeper en geef de saus bij de rolletjes. Lekker met aardappelkoekjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 966 KiloJoules 230 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 9 gram 0 gram |