culinaire zaken .nl |
Aardappel gevuld met gehakt en ham | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Oven | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 3 2 2 1 1 1 - - |
gram eetlepel stuks eetlepel plakje stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
gehakt (kalfs-) peterselie aardappel kaas (parmezaans) ham (achter-) ui (sjalot) boter (room-) zout peper | ||
Berei- ding |
Aardappelen (grote) schoonboenen. In water circa 30 minuten gaar koken. Afgieten en iets laten afkoelen. Over voorverwarmen op 225 graden Celcius. Ovenschaal invetten. In koekepan boter verhitten. Fijngehakte sjalot circa 3 minuten zachtjes bakken. Gehakt toevoegen. In 5 minuten rul bakken. Aardappel op meest platte kant zetten. Van bovenkant kapje afsnijden. Aardappelen uithollen. Uitholsel fijnprakken. 2/3 peterselie erboven fijnknippen. Erdoor roeren: gehaktmengsel, ham (in blokjes gesneden) en kaas. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappelen vullen met aardappel-gehaktmengsel. In ovenschaal zetten. In midden van de oven circa 25 minuten goudbruin bakken. Garneren met rest van de peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1488 KiloJoules 354 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 20 gram 2 gram |