culinaire zaken .nl |
Gevouwen tongfilets met sinaasappel (Filets de sole etuves a l'orange) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 35 12 3 1 - |
deciliter gram stuks stuks stuks naar smaak |
wijn (wit) boter (room-) tongfilet sinaasappel ui (sjalot) peper | ||
Berei- ding |
Schil 2 van de 3 pitloze navelsinaasappelen (met een zeer scherp mes!; ook het witte van de sinaasappel) en snij deze in dunne schijven. Pers het sap uit de derde sinaasappel. Ruim met boter (20 gram) besmeren: een ovenvaste schotel (met lage opstaande wand; tevens presentabel voor op tafel). Bestrooi de schotel met fijngehakte sjalotjes (of uien, circa 25 gram) en leg hierop de opgevouwen tongfilets (12 stuks of circa 500 gram). Bestrooi de filets met enige "draaien" uit de pepermolen en schenk er het sinaasappelsap en de witte wijn overheen. Steek de schijfjes sinaasappel tussen de filets (een mooie verdeling streelt het oog). Beboter vetvrij papier (of boterwikkels of ovenvast krimpfolie; geen aluminiumfolie!, zulks in verband met eventuele oplossing hiervan in het sinaasappelsap) en leg dat met de beboterde zijde op de vis. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven van 230 graden Celcius. en laat in 20-25 minuten garen. Dien rechtstreeks vanuit de oven op. N.B.: Deze schotel kan lang vooraf, desnoods gisteren al, in de koelkast gereed staan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 670 KiloJoules 160 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 1 gram 3 gram |