culinaire zaken .nl |
Gepocheerde tongrolletjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:27 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 8 2 2 2 2 - |
deciliter stuks stuks theelepel stuks eetlepel naar smaak |
wijn (wit) tongfilet prei sap (citroen-) ei (kip) dille (vers) peper | ||
Berei- ding |
Snij de wortelvoetjes van de prei en snij de prei dwars in stukken van zo'n 4 centimeter lengte. De lengte van de preireepjes moeten overeenkomen met de breedte van de tongrolletjes (circa 4 cm). Snij het restant van de prei in dunne ringen. Was de prei. Bestrooi dan de tongrolletjes met wat peper. Wikkel de tongrolletjes om de prei en prik deze met een cocktailprikker vast. Breng intussen de witte wijn met eenzelfde hoeveelheid water aan de kook. Stoom de tongrolletjes in een stoommandje in ongeveer 10 minuten. Kook de eieren. Kook de preiringen in de stoompan gedurende 1 minuut. Garneer de tongrolletjes met citroen en dille en de geblancheerde preiringetjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 646 KiloJoules 154 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 6 gram 2 gram |