culinaire zaken .nl |
Gehaktbrood met prei | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 01:40 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
900 25 4 2 2 2 2 - - |
gram gram eetlepel stuks stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (varkens-) boter (room-) meel (paneer-) prei paprika ui ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Vet een cakevorm royaal in met boter. Snij de preien in zeer dunne schijfjes. Druk ze tegen de wand van de cakevorm. Snipper de ui en snij de paprika's in blokjes. Maak het gehakt aan met peper, zout, de losgeklopte eieren en het paneermeel. Meng de ui en de paprika door het gehakt. Schep het gehakt voorzichtig in de cakevorm en druk hem aan. Dek de vorm af met folie en zet hem daarna in een voorverwarmde oven van 180 graden celsius. Bak het gehaktbrood gaar in 1.5 uur. Laat het enkele uren afkoelen en snij hem dan in dikke plakken. Een mosterdsaus smaakt er erg lekker bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5448 KiloJoules 1297 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 89 gram 57 gram 28 gram |