culinaire
zaken
.nl
Gehaktballetjes met sherrysaus
(Pelotas en salsa roja)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
2
100
30
4
2
2
1
0.50
kilogram
gram
deciliter
gram
gram
theelepel
sneetje
eetlepel
stuks
stuks
tomaat ingrediënt info
gehakt (varkens-)
sherry (medium)
ham (rauw)
olijf (groen)
sap (citroen-)
brood (wit)
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
rasp (citroen-)
Berei-
ding
Doe de olijfolie in een ruime ondiepe magnetronschaal en zet die 2 minuten in de magnetron op 100% (650 watt). Roer de ui door de olie en zet de schaal circa 5 minuten in de magnetron op 100% tot de ui zacht is. Roer er de tomaten door en zet de schaal 20 minuten in de magnetron op 100% tot de saus dik is. Giet er de sherry bij en doe de schaal nog 10 minuten in de magnetron op 100%. Breng op smaak met wat zout en peper en zet weg. U kunt de saus desgewenst in de blender pureren. Laat intussen het brood even in het citroensap weken en knijp het dan uit. Doe het geweekte brood in een keukenmachine met de rest van de ingredienten voor de gehaktballen en draai alles tot een glad geheel. Rol het mengsel tot 30 kleine ballen en schik ze naast elkaar in een passende magnetronschaal. Dek de schaal af en zet hem circa 5 minuten in de magnetron op 100%. Doe de gehaktballen op een dienschaal, giet er de saus over en dien onmiddellijk op.
Voedings-
waarde
Energie2868 KiloJoules
683 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
28 gram
4 gram