culinaire zaken .nl |
Gebakken cordon bleu | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 4 3 2 2 1 - - |
gram gram stuks eetlepel eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
ham (achter-) kaas (belegen,Goudse) varkensoester room meel (paneer-) ei (kip) citroen peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de varkensoesters in de lengte in twee stukjes die u nog net aan elkaar laat zitten. Sla de varkensoesters plat. Beleg de twee helftjes met een plakje ham met wat belegen goudse kaas ertussen en vouw ze dubbel. Zet de twee helften aan de open zijde vast met twee cocktailprikkers. Haal de oesters door een mengsel van geklutste eieren met wat peper en zout waaraan een scheutje room is toegevoegd. Haal dit door paneermeel en bak ze in 10 minuten op een middelhoog vuur om en om gaar. Garneren met een schijfje citroen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2815 KiloJoules 670 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 48 gram 0 gram |