culinaire zaken .nl |
Gebakken aardappel met feta en olijven | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 75 75 2 1 - - |
gram gram gram eetlepel takje naar smaak naar smaak |
aardappel kaas (feta) olijf (zwart,pitvrij) olie (olijf-) rozemarijn (vers) peper zout | ||
Berei- ding |
Kook de aardappelen in de schil gaar, laat ze wat afkoelen en pel ze meteen. Snij ze in dunne plakjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Laat de olijven uitlekken en verbrokkel de kaas. Meng alles goed en warm de aardappelen nog even door. Kruid naar smaak met peper en zout en strooi er de afgeriste blaadjes rozemarijn over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1961 KiloJoules 467 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 46 gram 11 gram 8 gram |