culinaire zaken .nl |
Dendeng Kelem (Gebakken gekruid rundvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 12 6 4 3 3 1 1 1 - |
liter gram stuks eetlepel stuks stuks teentje eetlepel theelepel eetlepel naar smaak |
water rundvlees ui (sjalot) olie kemirie (noot) salam (blad) knoflook asem (water) ketoembar suiker zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in blokjes. Stamp de kruiden fijn. Doe het vlees, de fijngestampte kruiden en de salam in een pan en voeg het water, de suiker en het asem water er aan toe. Kook het vlees tot het gaar is en het water verdampt is. Doe de olie in een pan en laat het heet worden. Fruit het vlees tot het bruin en knapperig is. Breng op smaak met zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2350 KiloJoules 560 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 25 gram 1 gram |