culinaire
zaken
.nl
Dendeng Kelem
(Gebakken gekruid rundvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
12
6
4
3
3
1
1
1
-
liter
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
teentje
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
water
rundvlees
ui (sjalot) ingrediënt info
olie ingrediënt info
kemirie (noot)
salam (blad)
knoflook ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
ketoembar
suiker
zout
Berei-
ding
Snij het vlees in blokjes. Stamp de kruiden fijn. Doe het vlees, de fijngestampte kruiden en de salam in een pan en voeg het water, de suiker en het asem water er aan toe. Kook het vlees tot het gaar is en het water verdampt is. Doe de olie in een pan en laat het heet worden. Fruit het vlees tot het bruin en knapperig is. Breng op smaak met zout.
Voedings-
waarde
Energie2350 KiloJoules
560 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
25 gram
1 gram