culinaire zaken .nl |
Chili con carne 5 (Een klassieker uit de Tex-Mex keuken) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
720 420 400 1 1 1 |
gram blik gram stuks zakje teentje |
boon (bruin,blik) tomaat (gepeld,blik) gehakt (runder-,mager) ui seasoning (tex-mex) knoflook | ||
Voor- berei- ding |
Pel de ui en snijd deze in ringen. | |||
Berei- ding |
Bak in een anti-aanbak hapjespan het gehakt rul en bruin in 5 minuten. Voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit. Bak 2 minuten mee. Voeg, al omscheppend, de seasoning mix, bruine bonen en de tomaten toe. Breng de chili al omscheppend aan de kook. Laat de chili onafgedekt in 15 minuten gaar stoven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 11429 KiloJoules 2721 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 507 gram 150 gram 121 gram |