culinaire zaken .nl |
Broccoli met boter en citroen (Broccoli al limone) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 5 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 30 0.50 - - |
kilogram gram stuks naar smaak naar smaak |
broccoli boter (room-) citroen zout peper | ||
Berei- ding |
Spoel de broccoli af onder de koude kraan. Verwijder eventuele harde stronken en verdeel hem in stukken. Kook of stoom de broccoli bijtgaar in weinig water met zout en laat hem uitlekken. Doe de broccoli terug in de pan met de roomboter en het citroensap. Warm alles goed door en schep de broccoli door heet roombotermengsel. Voeg versgemalen peper naar smaak toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 437 KiloJoules 104 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 6 gram 5 gram |