culinaire
zaken
.nl
Bonenschotel met Geuze bier
(uiteraard drink je hier Geuze bier bij)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
300
100
70
30
4
2
1
1
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
fles
boon (bruin,blik)
vlees (bami/nasi)
spek (gerookt)
puree (tomaten-)ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
laurier (blad)
bouillon (vlees-,tablet)
bier (Geuze Belle Vu)
Berei-
ding
Snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui 2 minuten, voeg de spekblokjes toe en na 3 minuten het vlees en de tomatenpuree. Bak dit 10 minuten zachtjes bruin en voeg dan de bloem toe. Roer goed door. Voeg, al roerende, het bier toe en breng het geheel aan de kook. Doe er dan de laurierblaadjes en het bouillontablet bij. Laat het vlees in 3 kwartier gaar stoven met het deksel op de pan. Blijf regelmatig roeren. Laat de bruine bonen uitlekken, voeg ze aan het vleesmengsel toe en warm het geheel goed door. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Voedings-
waarde
Energie1754 KiloJoules
418 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
40 gram
20 gram
1 gram