culinaire zaken .nl |
Bonenschotel met Geuze bier (uiteraard drink je hier Geuze bier bij) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:10 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Goedkoop | Makkelijk | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 300 100 70 30 4 2 1 1 |
gram gram gram gram gram eetlepel stuks stuks fles |
boon (bruin,blik) vlees (bami/nasi) spek (gerookt) puree (tomaten-) boter (room-) bloem laurier (blad) bouillon (vlees-,tablet) bier (Geuze Belle Vu) | ||
Berei- ding |
Snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui 2 minuten, voeg de spekblokjes toe en na 3 minuten het vlees en de tomatenpuree. Bak dit 10 minuten zachtjes bruin en voeg dan de bloem toe. Roer goed door. Voeg, al roerende, het bier toe en breng het geheel aan de kook. Doe er dan de laurierblaadjes en het bouillontablet bij. Laat het vlees in 3 kwartier gaar stoven met het deksel op de pan. Blijf regelmatig roeren. Laat de bruine bonen uitlekken, voeg ze aan het vleesmengsel toe en warm het geheel goed door. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1754 KiloJoules 418 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 20 gram 1 gram |