culinaire zaken .nl |
Andijvie met appel en tutti-frutti | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 500 250 125 2 1 1 0.50 - |
kilogram gram gram gram stuks eetlepel stuks theelepel naar smaak |
andijvie aardappel ham (mager) tutti-frutti appel olie ui kerrie (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Tutti-frutti wassen en 24 uur in koud water weken. Aardappelen schoon boenen en in 15 minuten in water met wat zout koken. Ui pellen en in stukjes snijden. Appelen halveren, klokhuis verwijderen en appelen in stukjes snijden. In koekepan olie verhitten en hierin ui met kerriepoeder 3 minuten zachtjes fruiten. Appel en uitgelekte tutti-frutti toevoegen en 6 minuten meefruiten. Intussen andijvie wassen, uitslaan, in reepjes snijden en in grote pan op hoog vuur laten slinken. Wat zout toevoegen en groente met deksel op de pan 5 minuten zachtjes koken. Ui/fruitmengsel erdoor roeren, plakken ham erop leggen en groente met deksel op pan nog 5 a 7 minuten stoven. Aardappelen bij voorkeur met schil eten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1510 KiloJoules 360 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 52 gram 20 gram 16 gram |