culinaire
zaken
.nl
Andijvie met appel en tutti-frutti
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.20
500
250
125
2
1
1
0.50
-
kilogram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
andijvie ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
ham (mager)
tutti-frutti
appel
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
kerrie (poeder)
zout
Berei-
ding
Tutti-frutti wassen en 24 uur in koud water weken. Aardappelen schoon boenen en in 15 minuten in water met wat zout koken. Ui pellen en in stukjes snijden. Appelen halveren, klokhuis verwijderen en appelen in stukjes snijden. In koekepan olie verhitten en hierin ui met kerriepoeder 3 minuten zachtjes fruiten. Appel en uitgelekte tutti-frutti toevoegen en 6 minuten meefruiten. Intussen andijvie wassen, uitslaan, in reepjes snijden en in grote pan op hoog vuur laten slinken. Wat zout toevoegen en groente met deksel op de pan 5 minuten zachtjes koken. Ui/fruitmengsel erdoor roeren, plakken ham erop leggen en groente met deksel op pan nog 5 a 7 minuten stoven. Aardappelen bij voorkeur met schil eten.
Voedings-
waarde
Energie1510 KiloJoules
360 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
52 gram
20 gram
16 gram