culinaire zaken .nl |
Aardappelkoek met ham en kaas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 75 4 4 3 1 1 |
gram gram eetlepel eetlepel stuks pot stuks |
rosti (diepvries) kaas (belegen,Goudse) olie kruidenmix (taco-) ei (kip) groente-macedoine ham (plak) | ||
Voor- berei- ding |
Laat de groente-macedoine uitlekken. Ontdooi de rosti. Rasp de kaas. Snij de ham in blokjes. Klop de eieren los in een grote kom, Voeg de hamblokjes, de ontdooide rosti, de groentemacedoine en de taco-kruiden toe. Meng alles goed door elkaar. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een grote koekepan met anti-aanbaklaag. Schep het rostimengsel in de pan en druk de massa stevig aan. Leg het deksel schuin op de pan en bak de onderkant van de aardappelkoek op een matig vuur goudbruin in circa 10 minuten. Keer de koek met behulp van een deksel en bak de andere kant goudbruin. Strooi de geraspte kaas over de aardappelkoek en laat de kaas met het deksel op de pan smelten. Laat de koek op een bord glijden en snij hem in punten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |