culinaire zaken .nl |
Spies voor de barbecue - paprikaspiesen | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Barbecue Grill/grillplaat | Groente Makkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 1 16 2 3 |
stuks stuks stuks plakje stuks eetlepel |
paprika (rood) paprika (groen) paprika (geel) spek (ontbijt-) ui olie (olijf-) | ||
Voor- berei- ding |
Snijd het vruchtvlees van de paprika's in gelijke stukjes en snijd de uien in even grote blokjes. Steek ze om en om aan barbecuespiesen, waarbij de plakjes ontbijtspek als een slang om de stukjes groente wordt meegeregen. | |||
Berei- ding |
Bestrijk de spiesen met de olie en rooster ze onder een hete grill of op de barbecue circa 10 minuten. Af en toe omkeren. Serveren met een tomatensaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1338 KiloJoules 319 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 8 gram 3 gram |