culinaire zaken .nl |
Doperwtjes met kerriesaus | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Groente | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1.25 25 1 0.50 0.50 - |
gram deciliter gram stuks theelepel stuks naar smaak |
doperwt (diepvries) room (slag-) boter (bak-) ui (sjalot) kerrie (poeder) paprika (rood) zout | ||
Berei- ding |
Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken. Pel en snipper het sjalotje en snij de halve paprika in kleine stukjes. Smelt de boter in een koekepan en bak hierin het sjalotje met de paprika zachtjes glazig. Voeg de doperwtjes, het kerriepoeder en de slagroom toe. Breng de slagroom aan de kook en laat het mengsel koken tot de saus iets dikker is geworden (circa 3 minuten.) Zo nu en dan roeren. Voeg zout naar smaak toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1076 KiloJoules 256 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 6 gram 5 gram |