culinaire
zaken
.nl
Doperwtjes met kerriesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1.25
25
1
0.50
0.50
-
gram
deciliter
gram
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
doperwt (diepvries)
room (slag-)
boter (bak-)
ui (sjalot) ingrediënt info
kerrie (poeder)
paprika (rood) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken. Pel en snipper het sjalotje en snij de halve paprika in kleine stukjes. Smelt de boter in een koekepan en bak hierin het sjalotje met de paprika zachtjes glazig. Voeg de doperwtjes, het kerriepoeder en de slagroom toe. Breng de slagroom aan de kook en laat het mengsel koken tot de saus iets dikker is geworden (circa 3 minuten.) Zo nu en dan roeren. Voeg zout naar smaak toe.
Voedings-
waarde
Energie1076 KiloJoules
256 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
6 gram
5 gram