culinaire zaken .nl |
Haricot verts met bacon | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:18 | |
Indelingen | Combi-magnetron Feestelijk | Groente Makkelijk | Oven | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 150 1 1 |
gram gram eetlepel eetlepel |
haricot verts bacon bonenkruid ![]() boter (room-) | ||
Voor- berei- ding |
Snijd van de Haricot verts de punten af en was ze in koud water. | |||
Berei- ding |
Breng in een pan een bodem water aan de kook. Kook hierin de harrie's in circa 8 minuten bijna gaar. Laat ze uitlekken en iets afkoelen. Maak van de harrie's bundeltjes van circa 20 en wikkel deze in pakjes bacon. Leg de bundeltjes met de naad van de bacon naar beneden naast elkaar in een ingevette lage ovenschotel. Zet deze in een voorverwarmde oven van 225 graden tot de bacon is uitgebakken. Bestrijk de bundeltjes af en toe met gesmolten boter om uitdrogen te verkomen. Strooi er tenslotte nog heel fijngehakt bonenkruid over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 801 KiloJoules 191 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 10 gram 5 gram |