culinaire
zaken
.nl
Haricot verts met bacon
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
150
1
1
gram
gram
eetlepel
eetlepel
haricot verts
bacon
bonenkruid ingrediënt info
boter (room-)
Voor-
berei-
ding
Snijd van de Haricot verts de punten af en was ze in koud water.
Berei-
ding
Breng in een pan een bodem water aan de kook. Kook hierin de harrie's in circa 8 minuten bijna gaar. Laat ze uitlekken en iets afkoelen. Maak van de harrie's bundeltjes van circa 20 en wikkel deze in pakjes bacon.

Leg de bundeltjes met de naad van de bacon naar beneden naast elkaar in een ingevette lage ovenschotel. Zet deze in een voorverwarmde oven van 225 graden tot de bacon is uitgebakken. Bestrijk de bundeltjes af en toe met gesmolten boter om uitdrogen te verkomen.

Strooi er tenslotte nog heel fijngehakt bonenkruid over.
Voedings-
waarde
Energie801 KiloJoules
191 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
10 gram
5 gram