culinaire zaken .nl |
Spruitjes met kastanjes (Choux de Bruxelles aux marrons) | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Groente | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2 100 25 - |
kilogram deciliter gram gram naar smaak |
spruitjes bouillon kastanje (tam) boter (room-) nootmuskaat | ||
Voor- berei- ding |
Zet gedroogde, gepelde kastanjes een dag van te voren onder water in de week. | |||
Berei- ding |
Kook de kastanjes amper gaar in een rest bouillon of jus. Kook spruitjes amper gaar en giet af. Schud met nog een klontje boter en een snuif nootmuskaat spruiten en kastanjes dooreen. Als zelfstandige groenteschotel ("plat de legume"): lunchschotel of voorgerecht. In Frankrijk geeft men zo'n gerecht ook na het hoofdgerecht vis of vlees, als "entremets de legume". | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 585 KiloJoules 139 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 6 gram 9 gram |