culinaire
zaken
.nl
Spruitjes met kastanjes
(Choux de Bruxelles aux marrons)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
2
100
25
-
kilogram
deciliter
gram
gram
naar smaak
spruitjes ingrediënt info
bouillon
kastanje (tam)
boter (room-)
nootmuskaatingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Zet gedroogde, gepelde kastanjes een dag van te voren onder water in de week.
Berei-
ding
Kook de kastanjes amper gaar in een rest bouillon of jus. Kook spruitjes amper gaar en giet af. Schud met nog een klontje boter en een snuif nootmuskaat spruiten en kastanjes dooreen.

Als zelfstandige groenteschotel ("plat de legume"): lunchschotel of voorgerecht. In Frankrijk geeft men zo'n gerecht ook na het hoofdgerecht vis of vlees, als "entremets de legume".
Voedings-
waarde
Energie585 KiloJoules
139 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
6 gram
9 gram