culinaire
zaken
.nl
Basisrecept - Spruitjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
10
-
-
gram
gram
naar smaak
naar smaak
spruitjes ingrediënt info
boter (room-)
nootmuskaatingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
De spruitjes schoonmaken door een dun plakje van de stronk te snijden en lelijke blaadjes te verwijderen. Van grote stronken het stronkje kruislings insnijden.
Berei-
ding
Wassen en vlug aan de kook brengen in zoveel kokend water, dat ze juist onder staan. 6 gram zout per liter water toevoegen. De spruitjes laten koken tot ze gaar zijn (circa 10 minuten). Het vocht afgieten, de boter door de spruitjes schudden. Nootmuskaat erover strooien.
Voedings-
waarde
Energie675 KiloJoules
161 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
6 gram
9 gram