culinaire zaken .nl |
Basisrecept - Spruitjes | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop Groente | Vegetarisch Basisrecept | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 10 - - |
gram gram naar smaak naar smaak |
spruitjes boter (room-) nootmuskaat zout | ||
Voor- berei- ding |
De spruitjes schoonmaken door een dun plakje van de stronk te snijden en lelijke blaadjes te verwijderen. Van grote stronken het stronkje kruislings insnijden. | |||
Berei- ding |
Wassen en vlug aan de kook brengen in zoveel kokend water, dat ze juist onder staan. 6 gram zout per liter water toevoegen. De spruitjes laten koken tot ze gaar zijn (circa 10 minuten). Het vocht afgieten, de boter door de spruitjes schudden. Nootmuskaat erover strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 675 KiloJoules 161 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 6 gram 9 gram |