culinaire zaken .nl |
Spinazie met tomaat | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop | Groente | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 4 60 1.50 1 1 10 - |
kilogram stuks gram theelepel stuks teentje gram naar smaak |
spinazie tomaat kaas dragon (gedroogd) ui knoflook boter (room-) zout | ||
Berei- ding |
Ui pellen en snipperen. Spinazie wassen en uitzoeken. Met aanhangend water in pan doen. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Spinazie op matig hoog vuur in 5 minuten laten slinken. Zout en dragon toevoegen. In nog 10 minuten gaarkoken. Intussen in braadpan boter smelten. Ui in 3 minuten glazig fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomaat toevoegen en 2 minuten meewarmen. Spinazie goed afgieten en overdoen in schaal. Tomaatmengsel erover verdelen. Kaas erover strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 678 KiloJoules 161 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 13 gram 9 gram |