culinaire
zaken
.nl
Rode kool met rum-rozijnen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
25
3
2
gram
gram
eetlepel
eetlepel
kool (rood,+appel)
rozijn ingrediënt info
rum
room (zuur)
Berei-
ding
Was de rozijnen. Doe ze met de rum en 2 eetlepels water per 25 gram rozijnen in een steelpan en laat ze in circa 10 minuten tegen de kook aan wellen. Verwarm intussen de rode kool. Giet de rozijnen af en schep ze samen met de zure room door de rode kool.

Bereiding in de magnetron
doe de rozijnen met de rum en wat water in een schaaltje en verhit ze onafgedekt circa 1 minuut op vol vermogen. Laat de rozijnen circa 10 minuten staan om te wellen. Doe de rode kool in een schaal en verwarm ze afgedekt circa 10 minuten op vol. Roer tussentijds een keer door. Schep de uitgelekte rozijnen en de zure room door de rode kool.
Voedings-
waarde
Energie598 KiloJoules
142 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
1 gram
1 gram