culinaire zaken .nl |
Rode kool met rum-rozijnen | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Magnetron Groente | Makkelijk Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 25 3 2 |
gram gram eetlepel eetlepel |
kool (rood,+appel) rozijn rum room (zuur) | ||
Berei- ding |
Was de rozijnen. Doe ze met de rum en 2 eetlepels water per 25 gram rozijnen in een steelpan en laat ze in circa 10 minuten tegen de kook aan wellen. Verwarm intussen de rode kool. Giet de rozijnen af en schep ze samen met de zure room door de rode kool. Bereiding in de magnetron doe de rozijnen met de rum en wat water in een schaaltje en verhit ze onafgedekt circa 1 minuut op vol vermogen. Laat de rozijnen circa 10 minuten staan om te wellen. Doe de rode kool in een schaal en verwarm ze afgedekt circa 10 minuten op vol. Roer tussentijds een keer door. Schep de uitgelekte rozijnen en de zure room door de rode kool. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 598 KiloJoules 142 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 1 gram 1 gram |