culinaire
zaken
.nl
Peultjes en worteltjes met wijnsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1.25
100
2
1
-
-
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
peultjes
wijn (wit,droog)
wortel
eidooier
melisse (citroen-)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Maak de groenten schoon. Snij de wortelen in dunne plakjes.
Berei-
ding
Kook de groenten in 2 a 3 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Maak intussen de saus. Klop de eierdooiers met de wijn los in een pan. Zet de pan op een heel laag vuur en klop het mengsel met een staafmixer tot het gebonden en schuimig is. Roer de citroenmelisse erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de groenten af, doe ze in een schaal en schenk de saus erover.
Voedings-
waarde
Energie446 KiloJoules
106 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
4 gram
2 gram