culinaire zaken .nl |
Peultjes en worteltjes met wijnsaus | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Groente | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1.25 100 2 1 - - |
gram deciliter gram stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
peultjes wijn (wit,droog) wortel eidooier melisse (citroen-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Maak de groenten schoon. Snij de wortelen in dunne plakjes. | |||
Berei- ding |
Kook de groenten in 2 a 3 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Maak intussen de saus. Klop de eierdooiers met de wijn los in een pan. Zet de pan op een heel laag vuur en klop het mengsel met een staafmixer tot het gebonden en schuimig is. Roer de citroenmelisse erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de groenten af, doe ze in een schaal en schenk de saus erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 446 KiloJoules 106 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 4 gram 2 gram |