culinaire zaken .nl |
Gebakken bietjesschijven | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Groente | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 4 2 1 - - |
gram eetlepel eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
biet (gekookt) meel (paneer-) boter (room-) ui ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Uien pellen en in ringen snijden. Bietjes ontvellen en in plakken van circa 1 centimeter snijden. Zout en peper erover strooien. In diep bord ei losroeren. In ander diep bord paneermeel strooien. Bietjes eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen. In koekepan boter verhitten. Bietjesschijven in 3 minuten aan elke kant bruin bakken. Intussen schaal voorverwarmen. Bietjes op warme schaal scheppen. In bakvet ui glazig fruiten. Over bietjes verdelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1112 KiloJoules 265 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 5 gram 1 gram |