culinaire
zaken
.nl
Gebakken bietjesschijven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
5
4
2
1
-
-
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
biet (gekookt) ingrediënt info
meel (paneer-)
boter (room-)
ui ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Uien pellen en in ringen snijden. Bietjes ontvellen en in plakken van circa 1 centimeter snijden. Zout en peper erover strooien. In diep bord ei losroeren. In ander diep bord paneermeel strooien.

Bietjes eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen. In koekepan boter verhitten. Bietjesschijven in 3 minuten aan elke kant bruin bakken. Intussen schaal voorverwarmen. Bietjes op warme schaal scheppen. In bakvet ui glazig fruiten. Over bietjes verdelen.
Voedings-
waarde
Energie1112 KiloJoules
265 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
5 gram
1 gram