culinaire zaken .nl |
Chinese sperziebonen | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Groente | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
475 1 25 2 1 1 - |
gram deciliter gram eetlepel eetlepel stuks naar smaak |
boon (sperzie-,vers) wijn (wit) boter (room-) munt suiker (riet-) ui zout | ||
Berei- ding |
Haal de sperziebonen af, was en breek ze. Hak ui en muntblaadjes fijn. Kook de verse sperziebonen vijftien minuten, in heel weinig kokend water met zout gaar. Smelt intussen de boter, voeg ui en wijn toe en fruit dit 5 minuten op een laag vuur. Voeg suiker toe en roer deze door de sperziebonen tot ze gelijkmatig bedekt zijn. Voeg vervolgens uien toe en de munt. Blijf zolang roeren tot alles goed door elkaar is vermengd. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 501 KiloJoules 119 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 3 gram 1 gram |