culinaire
zaken
.nl
Chinese sperziebonen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
475
1
25
2
1
1
-
gram
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
wijn (wit)
boter (room-)
munt ingrediënt info
suiker (riet-)
ui ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Haal de sperziebonen af, was en breek ze. Hak ui en muntblaadjes fijn. Kook de verse sperziebonen vijftien minuten, in heel weinig kokend water met zout gaar. Smelt intussen de boter, voeg ui en wijn toe en fruit dit 5 minuten op een laag vuur. Voeg suiker toe en roer deze door de sperziebonen tot ze gelijkmatig bedekt zijn. Voeg vervolgens uien toe en de munt. Blijf zolang roeren tot alles goed door elkaar is vermengd.
Voedings-
waarde
Energie501 KiloJoules
119 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
3 gram
1 gram