culinaire zaken .nl |
Basisrecept - Bloemkool | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Groente | Vegetarisch | Basisrecept | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
0.50 20 15 - - |
stuks gram gram naar smaak naar smaak |
kool (bloem-) boter (room-) kaas zout nootmuskaat | ||
Voor- berei- ding |
De bloemkool ontdoen van de groene bladeren en het onderste stuk stronk. De bloemkool heel laten of de bloemkool in stukken verdelen en met de stronk naar boven enige tijd in zout water laten staan (ongedierte komt dan bovendrijven). Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
De bloemkool met de stronk naar beneden in de pan leggen. Zout toevoegen en in 15 a 20 minuten gaar koken. De bloemkool laten uitlekken, in een warme schaal leggen en er gesmolten boter of een saus over schenken. Nootmuskaat en/of geraspte kaas over de kool strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1414 KiloJoules 337 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 9 gram 14 gram |